Apple verkoopt meer iPads dan Macs aan onderwijsinstellingen

Tijdens de gisteren gehouden conference call van Apple, meldde CEO Tim Cook dat er niet eerder zoveel Mac computers zijn verkocht aan onderwijsinstellingen dan in het afgelopen fiscale kwartaal (t/m 30 juni). Het betreft zowel het basisonderwijs, het voortgezet als het hoger onderwijs. Er is daarbij grote belangstelling voor de iTunes U-app, waarmee door docenten complete cursussen kunnen worden aangeboden aan leerlingen. Leerlingen kunnen direct vanuit de app colleges bekijken en boeken lezen. Deze iTunes-app is volgens Cook al 14 miljoen keer gedownload.

De belangstelling voor de iPad in het onderwijs is echter nog groter dan die voor de Mac. Apple verkocht in het afgelopen kwartaal namelijk twee keer zoveel iPads als Macs aan educatieve instellingen. Het gaat om 1 miljoen iPads, waarvan het merendeel de iPad2 betrof.

In totaal verkocht Apple maar liefst 17 miljoen iPads in het afgelopen kwartaal. Dit betekent een toename van 84% ten opzichte van het aantal verkopen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.