Duitse rechter: verbod op Galaxy Tab 7.7 in heel Europa

Vandaag heeft Apple in de strijd tegen Samsung zowel een rechtszaak gewonnen als verloren in Duitsland.

Apple en Samsung voeren al enige tijd strijd over schending van patenten en modelrechten. Vandaag heeft het Duitse gerechtshof van Düsseldorf in een zaak die Apple had aangespannen tegen Samsung geoordeeld dat de Samsung Galaxy Tab 7.7 in heel Europa niet meer verkocht mag worden, omdat deze te veel lijkt op de iPad.

Sinds vorig jaar gold dit verbod al voor Duitsland zelf, maar nu dus voor heel Europa. Dit vanwege het feit dat de tablets vanuit Duitsland worden gedistribueerd en Samsung Duitsland handelt in opdracht van het moederbedrijf in Zuid-Korea.

De Duitse rechter deed tevens uitspraak in een ander geschil tussen Apple en Samsung. Deze zaak betreft de Galaxy Tab 10.1N. Apple is van mening dat ook deze tablet inbreuk maakt op het modelrecht en eiste een verbod op de verkoop van deze Galaxy Tab. Hier oordeelde de rechter echter dat het verschil tussen de iPad en de Samsung Galaxy Tab 10.1N te groot is en dat dit model dus gewoon verkocht mag worden. De Galaxy Tab 10.1N is een aangepaste versie van de Galaxy Tab 10.0, die eerder wel verboden werd door een Duitse rechter. Samsung heeft vervolgens de Galaxy 10.1N op de markt gebracht.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.