Qantas voorziet vliegtuigen van iPads

De Australische vliegmaatschappij Qantas voorziet dit najaar alle Boeing 767-vliegtuigen van iPads, waarmee de passagiers tijdens de vlucht gratis gebruik kunnen maken van het in flight entertainmentsysteem. Via Q Streaming hebben de passagiers toegang tot dit systeem. De iPads zitten in de stoelhoezen van zowel de economyclass als de businessclass. Passagiers die in de businessclass zitten kunnen bovendien de iPad op een flexibele steun bevestigen die op het tafeltje kan worden geplaatst.

Begin dit jaar startte Qantas met een proef om te zien of het gebruik van de iPad geschikt is voor het entertainmentsysteem. Deze proef bleek een groot succes, hetgeen Qantas heeft doen besluiten alle 23 Boeing 767-vliegtuigen voor het einde van dit jaar te voorzien van de iPads. Het gaat dan in totaal om zo’n 5000 iPads, die de passagiers toegang geven tot meer dan 200 uur aan video en audio.

Door gebruik te maken van de iPad wordt door de vliegmaatschappij minder brandstof verbruikt, omdat de iPads lichter zijn dan het relatief zware entertainmentsysteem. Overigens gebruiken de piloten van Qantas, maar ook van andere vliegmaatschappijen, sinds enige tijd iPads tijdens de vlucht, waarop vluchtgegevens en handleidingen staan. Hiermee wordt zowel tijd als papierwerk bespaart.

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.