In-App aankoop hack (bijna) geblokkeerd door Apple

Een paar dagen geleden lieten wij weten dat een Russische hacker erin was geslaagd om de beveiliging van in-app aankopen te doorbreken.

Door 2 certificaten te installeren op je iPad en je DNS aan te passen naar een server van de hacker is het mogelijk om een in-app aankoop te verrichten zonder dat je er voor betaalt.

Apple heeft sindsdien niet stilgezeten en het volgende ondernomen: De video van de hacker op YouTube is verwijderd. De DNS server van de hacker is offline gehaald en alle gebruikte IP adressen van de hacker zijn geblokkeerd voor App Store gebruik.

Heeft dit alles geholpen? Nou niet echt want de hacker is niet voor een gat te vangen en heeft alles snel weer verhuisd naar een andere server. Het kat en muis spelletje tussen Apple en hacker is weer begonnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd….

P.S. Wil je het zelf proberen zoek dan even op Google, opgepast want de hacker kan zo maar jouw gegevens stelen als je zijn certificaat en DNS gebruikt!

Te vinden in: Apple, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.