Google’s Nexus 7: de volgende iPad uitdager [VIDEO]

Zojuist heeft Google op de Google I/O conferentie (ook in San Francisco) de iPad killer namens Google aangekondigd: De Nexus 7.
Was het vorige week de beurt aan Microsoft met haar Surface, steelt vandaag Google weer de show met een nieuwe tablet.

De Google Nexus 7  is 7 inch groot en heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels.

Google heeft haar tablet ontwikkeld in samenwerking met Asus. De NExus 7 heeft dan ook wel wat weg van de Asus Transformer. De processor in de Nexus 7 is namelijk eveneens een Nvidia Tegra 3. Daarnaast is de Nexus 7 uitgerust met 1GB onboard geheugen. De Nexus 7 is te koop als 8GB en 16GB versie.

Net als bij de iPad is er een camera aan de voorzijde aanwezig zodat je makkelijk kunt skypen. Aan de achterkant heeft de Nexus 7 geen camera. De accu moet volgens Google maar liefst 9 uur meegaan en de Nexus 7 kan maar liefst 300 uur standby staan.

Een noviteit is dat de Nexus 7 voorzien is van een NFC-chip, waarmee in Amerika in een groot aantal winkels automatisch betaald kan worden. 

Het besturingssysteem van Google’s tablet is Android versie 4.1, codenaam Jellybean. Dit Android besturingssysteem heeft evenals bij iOS 6 een digitale spraakgestuurde assistent (een soort Siri).

Het meest interessante aan de tablet is de prijs. Google biedt de tablet aan voor maar 199 dollar (8 GB versie) en 249 dollar (16 GB versie)

Helaas zijn de Nederlandse prijzen niet bekend. De Nexus 7 is over +- 1 maand te koop in Amerika.

Te vinden in: Alternatieven, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.