Amerikaanse rechter verbiedt verkoop Galaxy Tab!

Apple heeft zijn eerste grote slag geslagen in de rechtszaal. Volgens de Amerikaanse rechter Lucy Koh is door Apple onomstotelijk aangetoond dat de eerste Samsung Galaxy Tab ontworpen is om zoveel mogelijk te lijken op de iPad van Apple.

Koh wees een verzoek van Apple om de tablets en smartphones van Samsung van de Amerikaanse markt te weren, eerder nog af.

Een federaal hof van beroep gaf haar echter opdracht nog eens goed naar het specifieke geval van de direct na Apple’s iPad gelanceerde Galaxy Tab 10.1 te kijken.

Apple lijkt hier dus nu een belangrijke zege te hebben geboekt op de Android na-apers, zoals Steve Jobs ze noemde.

„Samsung heeft het recht te concurreren, maar niet om dat op een oneerlijke manier te doen, door de markt te overspoelen met producten die inbreuk maken op patenten”, oordeelde Koh.

Samsung reageerde uitermate teleurgesteld en bestudeert manieren om het vonnis aan te vechten. De Galaxy Tab 10.1 is inmiddels een “oud model” en de vraag is dan ook of Samsung heel erg hard getroffen is door deze uitspraak.

De complete uitspraak is hier te lezen.

 

Te vinden in: Alternatieven, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.