Met de Surface krijgt Microsoft een eigen iPad

Microsoft heeft gisteravond in een haastig belegde persconferentie haar antwoord op de iPad aangekondigd. Microsoft noemt haar eigen tablet: de Surface. Microsoft brengt twee versies van de Surface op de markt. Het gaat dan om een consumentenversie (De Surface RT) en een professionele versie voor bedrijven (Surface Pro)

De Surface RT zal een Nvidia Tegra 3-processor bevatten, gebaseerd op ARM-architectuur. De Surface RT heeft een 10,6 inch scherm met een resolutie die niet in de buurt van Apple’s retina scherm komt (namelijk 1280 x 720 pixels). Het apparaat bevat een USB 2.0-poort, een microSD-slot en een micro-HDMI-uitgang. Klanten kunnen kiezen uit een 32 GB en een 64 GB versie.

De Surface Pro bevat een Intel i5-processor. Deze tablet is dan ook geschikt zijn voor de Pro-versie van Windows 8. Het is dan ook mogelijk om niet alleen van apps gebruik te maken maar ook normale windows programmatuur te installeren.

Net als de RT versie heeft de Pro-versie ook een 10,6 inch scherm. De resolutie van dit scherm is echter opgekrikt tot Full HD (1920 x 1080 pixels). Daarnaast is de Pro voorzien van een USB 3.0-poort, een microsd slot en een mini-displayport-uitgang. De klant kan kiezen voor een 64GB of 128GB tablet.

De Pro versie herkent tevens handschriften waardoor deze bij uitstek geschikt is om met een stylus te gebruiken.

Verder komt Microsoft met eigen covers voor haar tablets. Ten eerste een 3 millimeter dikke hoes met geïntegreerd toetsenbord (Touch Cover) en een halve centimeter dikke hoes met een trackpad (Pro Cover) .

Het belangrijkste, de prijzen,  heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt. Ook is nog onduidelijk wanneer de Surface op de markt zal komen.

Te vinden in: Alternatieven, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.