iPad vervangt entertainmentsysteem in vliegtuig

De nieuwe Aziatische low budget vliegmaatschappij Scoot Pte heeft het in-flight entertainmentsysteem vervangen door iPads, zo meldt het zakenblad Bloomberg Business Week.

De reden hiervoor is dat het plaatsen van iPads vanwege het lagere gewicht goedkoper is dan de huidige entertainmentsystemen. Het gewicht van het vliegtuig, een Boeing 777-200, neemt met zo’n 7% (twee ton) af en de dochtermaatschappij van Singapore Airlines kan door deze maatregel dan ook flink besparen op de brandstofkosten. Zelfs met een toename van 40% aan stoelen per vliegtuig.

De iPads zijn uitgerust met games, muziek, films en tv-programma’s. Voor passagiers in de Business Class is het gebruik tijdens de vlucht gratis. Andere passagiers moeten hiervoor een bedrag van $ 17,00 betalen.

Gisteren heeft de eerste Boeing 777-200 met iPads een vlucht gemaakt van Singapore naar Sidney. Eind dit jaar moet de vloot van Scoot zijn uitgebreid naar vier vliegtuigen met iPads. Scoot verwacht in 2015 in totaal 14 Boeings 777-200 in de lucht te hebben. 

 

 

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.