Parkschool eerste iPad-basisschool van Utrecht

In het komende schooljaar zal op basisschool Parkschool in Utrecht volledig worden lesgegeven met behulp van de iPad. Alle leerlingen worden uitgerust met een iPad en alle klaslokalen krijgen een digitaal schoolbord. Hiervoor zijn glasvezelinternetaansluitingen aangelegd en komt er een draadloos netwerk waardoor alle leerlingen in het gehele schoolgebouw met de iPad kunnen werken. Hiermee is de Parkschool de eerste iPad-basisschool in Utrecht.

Op dit moment worden al educatieve apps op de iPad bij wijze van proef door een aantal leerlingen gebruikt bij verschillende vakken als rekenen, taal, geschiedenis, muziek en zelfs gymnastiek. Er wordt nu gebruik gemaakt van 30 iPads en 150 educatieve apps.

De school wordt begeleid door iCentre, Seegenius en ThiemeMeulenhoff en in samenwerking met dit laatste bedrijf heeft de Parkschool inmiddels een nieuwe rekenmethode bedacht voor de iPad. Volgens directeur Annet Baart biedt de iPad ongekende mogelijkheden en past de iPad zich aan aan het niveau van de leerling. Ook zijn de leerlingen zeer gemotiveerd om te leren met behulp van de iPad.

Te vinden in: iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.