Sega’s Virtua Tennis Challenge voor iPad, een ace? [REVIEW]

Sega heeft dit weekend een interessante en zeer populaire console titel beschikbaar gemaakt voor de iPhone en iPad.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Sega heeft niet betaald voor licenties dus alle namen van de tennissers en de stadions zijn verzonnen, heel jammer.

Maar ja het gaat natuurlijk om het spel zelf. De game biedt meerdere manieren om te spelen. Je kunt enkelen, of dubbelen. Daarnaast kun je vriendschappelijke wedstrijden spelen of een career beginnen in het SPT World Tour. Daarin kun je je eigen karakter maken.

Er is ook aan een multiplayer optie gedacht, je kunt lokaal via bluetooth tegen elkaar spelen maar als je gebrek aan tennisvrienden hebt dan kun je ook online tegen vreemden de lobs en aces oefenen.

Naast het eerder genoemde ontbreken van de de echte namen is er nog iets wat het spel er iets minder leuk op maakt. Dan hebben we het over de gameplay. De spelers en de bal bewegen regelmatig behoorlijk schokkerig. Je kunt zien dat zelfs de nieuwe iPad moeite heeft met de software.

Het spel is geoptimaliseerd voor het retinascherm en de grafisch ziet het er dan ook prima uit. Op de iPad 2 zou je dan een betere framerate verwachten, maar dat is niet het geval. Wij vermoeden dat dit een software issue is en dat Sega met een update gaat komen.

Een ander puntje van kritiek is de besturing. Die is niet echt heel eenvoudig met het gebruiken van swipen. Wij raden dan ook aan dat je voor de virtuele gamepad kiest, dat wekt een stuk minder ergernis op.

Met de prijs van 3,99 euro is dit niet per direct een hele goedkope iOS game maar in vergelijking met de consoleprijzen denken wij dat je er veel plezier van zult hebben!

icon
Virtua Tennis ChallengeSEGAGamesGratisDownload

Virtua Tennis™, de beste tennis game franchise van de wereld, is voor de eerste keer beschikbaar op smartphones met de nieuwe Virtua Tennis Challenge. Slice, lob en maak je beste slagen terwijl je het in 18 stadions opneemt tegen de beste 50 spelers ter wereld. Bouw je concentratie op door te spelen in de stijl van je speler en maak een superslag die de tegenstander laat zweten. Geniet van uren gameplay met verschillende modi, slagen en banen.

EIGENSCHAPPEN

Sla op jouw manier
Maak topspins, kapballen, lobs en drop shots via verschillende touchgebaren.

Leg ze het vuur aan de schenen
Stem je slag af op verschillende stadions en omgevingen terwijl je op gravel, gras, harde banen of binnenbanen speelt.

Dubbel zo veel plezier
Speel in enkel- of dubbelwedstrijden

Meerdere modi
SPT World Tour: Kies een configureerbaar personage en speel een volledig competitieseizoen over de hele wereld. Verdien geld met wedstrijden om jezelf in te kopen op nieuwe toernooien. Elke kalenderdag biedt nieuwe uitdagingen.

Vriendschappelijke wedstrijd: Duik in het spel en maak een keuze uit vrijgespeelde banen en personages in enkel- of dubbelmodi.

Multiplayer: Daag je vrienden online uit voor een duel via Wifi of speel ter plekke tegen elkaar via een Bluetooth verbinding

Quick Match mode: Heb je zin in een snel potje Virtua Tennis? Speel dan Enkelspel wedstrijden om je rank te verbeteren.

Training mode: Leer van de pro’s in practice mode door verschillende oefeningen te doen.

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.