Apple marktleider in mobiele pc’s

Uit recente cijfers van het Amerikaanse onderzoeksbureau The NPD Group, dat verkoopcijfers van tablets, netbooks en notebooks meet, blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd 17,2 miljoen van deze producten heeft verkocht. Hiermee heeft Apple een marktaandeel behaald van 22,5%, dat is bijna twee keer zo groot als het marktaandeel van HP dat met een percentage van 11,6% de nummer 2 is. Acer komt met 9% op de derde plek.

Deze grote voorsprong van Apple komt met name door het grote aantal iPads dat in de eerste drie maanden van 2012 is verkocht. Van de 17,2 miljoen verkochte tablets, netbooks en notebooks waren namelijk 13,6 miljoen iPads. Wanneer alleen wordt gekeken naar de verkoop van tablets is het verschil dan ook nog groter. Apple heeft daarin een marktaandeel van 62,8%, terwijl de nummer 2 Samsung slechts een marktaandeel van 7,5% heeft.

NPD merkt op dat wanneer de tablets niet worden meegerekend HP nog steeds marktleider is. 16,2% van de verkochte netbooks en notebooks in het eerste kwartaal zijn afkomstig van HP. Daarna komen Acer, Lenovo en Dell.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.