iPad speelt centrale rol bij herstructurering Griekse schulden

De iPad heeft een vrij grote rol gespeeld in de recente schuldsanering van Griekenland, zo blijkt uit een interview met Bob Apfel in het Amerikaanse zakenblad Fortune. In de afgelopen periode zijn namelijk 100 iPads gebruikt bij de herstructurering van de Griekse schulden.

Bob Apfel, oprichter van Bondholder Communications Group, heeft aan het blad Fortune verteld dat onder andere door het gebruik van 100 iPads het faillissement van Griekenland is voorkomen.

Apfel (what’s in a name…) leidde het team met financiële deskundigen dat de opdracht kreeg in korte tijd goedkeuring te verkrijgen van de 100.000 staatsobligatiehouders.

Apfel was van mening dat dit een onmogelijke opgave was en bedacht een effectievere manier. Apfel kocht 100 iPads en installeerde daarop een speciale app voor de herstructurering van de schulden. Vervolgens stuurde hij zijn team met de iPads op pad. De financieel deskundigen overtuigden op deze manier de financiële leiders, banken en andere deskundigen van de Europese Unie.

Volgens Apfel was deze grootste financiële transactie ooit dan ook niet gelukt zonder de iPad en leidde tot een verlaging van de Griekse schuld van 270 naar 140 miljard dollar.

Te vinden in: iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.