Einde strijd Apple en Samsung in zicht?

Apple en Samsung zijn in meer dan twintig rechtszaken in negen landen tegen elkaar aan het strijden over vermeend misbruik van patenten. Eind vorige week nog eiste Apple wederom een verkoopverbod in de VS van de Galaxy Tab 10.1. en begin juni vindt in de VS een hoorzitting plaats betreffende de smartphone van Samsung, de Galaxy Nexus.

Beide elektronicagiganten hebben inmiddels zaken gewonnen en verloren. In Duitsland is een verbod op de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 aan Samsung opgelegd en in Australië won Samsung de rechtszaak die Apple had aangespannen om de verkoop van de Galaxy Tab in dat land te verbieden.

De Amerikaanse rechter Lucy Koch, die verschillende zaken behandelt in de strijd tussen Apple en Samsung, heeft nu de partijen dringend verzocht met elkaar om tafel te gaan zitten en tot een oplossing te komen. Vandaag om 9.30 uur lokale tijd ontmoeten CEO’s Tim Cook van Apple en Gee-Sung Choi van Samsung elkaar en rechter Koch hoopt dat partijen tot een schikking zullen komen. Alhoewel de verwachtingen niet hooggespannen zijn wordt met deze ontmoeting misschien wel een stap in de goede richting gezet.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.