Binnenkort: Google Chrome voor iPad

Google is naar het schijnt druk bezig met een iOS versie van haar eigen Chrome webbrowser. Google wil daarmee de strijd aangaan met Apple’s eigen Safari webbrowser.

Het is niet ondenkbaar dat de Chrome iOS app dit kwartaal nog gaat verschijnen aldus Macquarie Equities Research. De genoemde marktonderzoeker en analist sluit niet uit dat Google een browseroorlog wil gaan ontketenen zoals we die gezien hebben tussen Internet Explorer en Netscape.

De analist meldt dat het een gouden greep bleek voor Google om met haar eigen webbrowser Chrome op de desktop markt te komen. Google hoeft nu veel minder inspanningen te doen om de betaalde reclames aan de gebruikers voor te schotelen. Minder inspanning is meer winst!

De analist verwacht tevens dat Google een fors marketingoffensief gaat inzetten om te zorgen dat iedereen massaal overstapt van Safari naar Chrome voor iOS. In Amerika wordt er voor Chrome al reclame gemaakt door grote sterren als Lady Gaga en Justin Bieber.

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.