Apple gebruikt eigen Maps in iOS 6

9to5 Mac heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Apple in het nieuwe besturingssysteem iOS 6 geen gebruik meer maakt van Google Maps in de Kaarten app. Apple  komt volgens de geruchten namelijk met een eigen kaartenapplicatie, genaamd Maps, waarin ook een 3D-functie is opgenomen.

Deze nieuwe applicatie van Apple lijkt erg veel op het huidige Google Maps dat sinds 2007 bij de introductie van de iPhone door Apple wordt gebruikt. Volgens de bronnen is Maps van Apple echter veel fraaier, sneller en betrouwbaarder. Daarnaast heeft het een 3D-functie waarmee je omgevingen in 3D kunt bekijken. Deze functie staat niet standaard ingesteld, maar moet door de gebruiker worden aangeklikt.

Apple heeft in de afgelopen jaren bedrijven zoals C3 Technologies, Poly9 en Placebase overgenomen die gespecialiseerd zijn in kaartdiensten. Apple vervangt volgens 9to5Mac ook Google Street View waarvan de ontwikkeling bij C3 Technologies ligt.

De verwachting is dat iOS 6 in juni 2012 gepresenteerd zal worden tijdens de jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) van Apple.

Te vinden in: Apple, Apps, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.