iMore: Mini-iPad verschijnt in oktober 2012

Op de website van iMore wordt met zoveel zekerheid gesproken, dat we het bijna gaan geloven. iMore zegt dat Apple absoluut van plan is om een 7 inch uitvoering van de iPad uit te gaan brengen. De huidige iPad heeft een afmeting van 9,7 inch.

Apple zou van plan zijn de nieuwe iPad-mini te positioneren op een prijspeil tussen de 200 en 250 euro. Zo dekt Apple de markt direct aan de onderkant af en laat Apple geen ruimte meer over voor concurrenten.

De verwachting is dat de mini-iPad dezelfde form-factor aan zal houden als de normale iPad en een resolutie meekrijgt van 2048×1536. Identiek aan die van de nieuwe iPad. Dit zorgt dan wel voor een hogere pixeldichtheid: 326 pixels per inch ipv de 264 pixels per inch op de nieuwe iPad.

Het vermoeden is dat Apple deze mini-iPad ook zal gaan uitrusten met slechts 8 GB opslagcapaciteit. Zo kan Apple de kosten nog verder omlaag brengen.

Steve Jobs zelf was geen voorstander van een mini-iPad. Sterker nog, hij heeft altijd gezegd dat die er nooit zou komen. Maar, dat heeft hij ook gezegd over een telefoon: “Apple zal nooit een telefoon maken”. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Rumor
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.