iKenteken voor iPad – Meer heb je niet nodig!

Vergeet die idiote reclames op TV die je 4,50 euro laten betalen voor 1 kenteken aanvraag. Je kunt nu helemaal gratis op de hoogte komen van allerlei zaken over je auto. Dit kan allemaal via de gratis app iKenteken van VWE.

De app werkt zeer eenvoudig. Na het opstarten kom je in een scherm waar je een kenteken kunt intikken (je hoeft je niet druk te maken over de streepjes, dat doet de app voor je).

Vervolgens stuurt de app de gegevens door en krijg je op je scherm de Technische Gegevens van de auto te zien, zoals bijvoorbeeld het merk, model, type en de kleur. Ook de acceleratie staat erin vermeld. Zo weet je meteen dat je auto dus in 5,2 tellen van nul naar 100 gaat.

Daarnaast is er een kopje met Eigenaarsinformatie. Daar is de vervaldatum van de APK te zien en kun je zien of de auto is geïmporteerd en zo ja wanneer dat is geweest. Natuurlijk is dan ook direct te zien hoe oud de auto is. Onder het derde kopje met de naam Waarde Informatie wordt de wegenbelasting per provincie getoond alsmede de catalogusprijs en de (rest) bpm.

Je kunt kiezen om je favoriete auto(‘s) op te slaan onder je favorieten en zo heb je die informatie altijd bij de hand. De app is universeel en werkt dus ook op je iPhone.

Al met al een zeer interessante app die er mooi vormgegeven uitziet en absoluut handig in gebruik is. Een regelrechte iPadinfo Topper!

icon
Finnik iKentekenVWENaslagwerkenGratisDownload

iKenteken versie 2.0 is beschikbaar! De eerste versie werd meer dan 140.000 keer gedownload en 1.600.000 kentekens werden afgelopen maanden bevraagd. Hiermee is het de meest populaire app om voertuiginformatie op te vragen in deze app store.

iKenteken biedt uitgebreide voertuiginformatie. Op basis van het door u ingevoerde kenteken krijgt u informatie over vermogen en massa, APK-vervaldatum, brandstofverbruik, milieugegevens en BPM. Op deze manier kunt u gegevens opvragen van personenauto’s, bedrijfswagens, vrachtwagens, motorfietsen, scooters, bromfietsen, campers, caravans, aanhangers of opleggers. Afhankelijk van gebruikerservaringen worden komende maanden nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

VWE Voertuiginformatie en -documentatie is een onafhankelijke, dienstverlenende ICT-dienstverlener voor de mobiliteitsbranche. VWE is autoriteit op het gebied van leveren van voertuiginformatie en aanverwante diensten aan autobedrijven, importeurs, exporteurs, leasemaatschappijen en verzekeraars. VWE is RDW-informatie- en communicatieprovider, douane-expediteur, assurantietussenpersoon en douanesoftwareleverancier.

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.