Rechter oordeelt: Apple schendt 3G patent Motorola

Het zit Apple ook niet mee, eerst al staat het merkenrecht van de naam iPad op losse schroeven in China en nu is er weer een rechter die oordeelt dat Apple een patent van Motorola heeft geschonden.

De rechter van de Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC) heeft geoordeeld dat Apple inbreuk op een patent dat de zendtechniek van data behelst over een 3G-netwerk.

Twee maanden geleden werd er in Duitsland nog door een rechter geoordeeld dat Apple patenten van Motorola schond en mocht de iPad met 3G tijdelijk niet worden verkocht. Een andere rechter oordeelde later dat het onduidelijk was of Motorola Apple wel een goede prijs had aangeboden voor de patenten. Die rechter schortte het verbod op en vond dat beide partijen met elkaar om de tafel zouden moeten gaan.

In Amerika pakte Motorola het radicaal anders aan. Motorola meent dat Apple inbreuk maakt op zeker vier patenten. Apart is dat de rechter Motorola dus inderdaad op een van de vier patenten gelijk gaf. Maar dit was een ander patent dan waar de Duitse rechter vond dat Apple Motorola’s patent schond.

Apple claimt nu dat ze chips van Qualcomm gebruikt en dat Qualcomm aan Motorola heeft betaald voor de patenten. De zaak gaat dus weer verder….

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.