Winst Apple 10% hoger dan verwachting analisten

Apple heeft vanavond, na het sluiten van de beurs, de resultaten van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. In het zogenaamde maart kwartaal heeft Apple een omzet behaald van maar liefst 39,2 miljard dollar, tegen 24,7 miljard dollar een jaar eerder.

Menig analist rekenden op een omzet van 36,8 miljard dollar, Apple scoorde dus bijna 10% hoger, ongekend! De winst kwam uit op zo’n 11,6 miljard dollar, tegen 6 miljard dollar een jaar ervoor. Dit bracht de winst per aandeel op 12,30 dollar, terwijl analisten rekenden op “slechts”  10,04 dollar. ook de winstmarge wist Apple flink op te vijzelen, was het vorig jaar 41 prcovent, steeg de winstmarge nu maar een dikke 47 procent.

Nu dan over de verkopen van Apple. Apple wist dit tweede fiscale kwartaal van het jaar 2012 maar liefst 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads te verkopen. Het enige dat iets minder ging waren de verkopen van de mp3 speler iPod, die daalde met 15%.

CEO Tim Cook vertelde vandaag vol trots:

,,We zijn ontzettend blij met een verkoop van ruim 35 miljoen iPhones en bijna 12 miljoen iPads. De nieuwe iPad kent een geweldige start en dit jaar zul je veel meer zien van de innovatie die alleen Apple kan leveren”.

Naast dit goede resultaat denkt Apple ook dit kwartaal weer een omzet van 34 miljard dollar te kunnen behalen. De verwachting is dat het aandeel Apple, dat vandaag op $560 sloot, morgen flink zal stijgen. Veel beleggers waren namelijk bezorgd dat Apple de opwaartse trend niet zou kunnen vasthouden. Wij weten dus nu wel beter….

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.