Ook VIVA stopt met iPad magazine

Aan het begin van de maand meldde Martijn dat zowel Veronica Magazine als Autoweek de speciale iPad versies van de weekbladen zouden stopzetten.

Naast Autoweek was er nog een pionier op het gebied van iPad magazines, dat was het damesblad VIVA. Wat scherts onze verbazing is dat nu ook het damesblad de stekker uit haar iPad app heeft getrokken. Het blad stond al in december 2010 in de App Store met een speciale iPad versie.

Maar de vast lezers hoeven niet te treuren, VIVA stopt niet met het publiceren op de iPad maar het interactive magazine VIVA HD gaat plaatsmaken voor een nieuw webbased platform met de naam VIVA Live. VIVA Live zal eigenlijk een interactieve websites met livefeeds worden, roddels en nieuws.

Vorig jaar won VIVA nog de prijs voor de beste editorial app tijdens het Nationaal Uitgeverscongres. Hoofdredacteur Jossine Modderman vertelt aan Mediafacts:

“Oh nee, stoppen doen we zeker niet! We gaan het dit jaar anders aanpakken. Even terug. We begonnen – zoals alle voorlopende(internationale) tijdschriften – met een tweewekelijkse uitgave van een verrijkt magazine. Daarmee hebben wij inderdaad lof & prijzen gewonnen. Maar: zeer kostbaar. Men wil wel eens vergeten dat van print naar digitaal uitgeven een andere soort kennis en een heel nieuwe vormgeving vereist, om nog maar niet te spreken van de verrijkingen als video, 3D en ander leuk spul. Daarbij is het natuurlijk zo dat – terwijl uitgeven op iPad absoluut een sterke toekomst wacht – je investering in de dag van vandaag wel moet kunnen ‘uitzitten’. Nou, dat is voor een merk als VIVA, waarbij alles ‘gewoon’ met en op dezelfde redactie moet plaatsvinden, best pittig. Dus zijn we naar een maandelijkse frequentie teruggegaan.

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.