Max Payne Mobile – ‘Bullet Time’ voor iPad [REVIEW]

Max Payne Mobile is er!

Afgelopen donderdag is Max Payne Mobile verschenen voor de iPad. We hebben even iets meer tijd genomen om er een goede review over te schrijven want dat is deze game absoluut waard!

Als je terugdenkt aan de eerste film uit de Matrix trilogie dan weet je ongetwijfeld nog dat de film met name zo mooi, goed en knap gemaakt was door de bullet time scenes die het bevatte. Dit waren de scenes waar alles ultra traag ging en je de kogels 1 voor 1 uit de loop zag komen. Ongeëvenaard was dat.


Grafisch

Ook naar game wereld kwam die bullet time. Op de PC verschenen direct na de film The Matrix  veel games met bullet time addons. Allemaal slecht gemaakt. Totdat het spel Max Payne verscheen. Nu is de game dus met dank aan Rockstar Games als ‘port’ beland op de iPad.

Het spel is eigenlijk compleet intact gebleven, inclusief de beelden, cutscenes en de rauwe voice-overs. Het spel gaat over de agent Max Payne die wordt beschuldigd van moord en op de vlucht slaat.

Op de nieuwe iPad zul je direct zien hoe mooi de cutscenes zijn gemaakt. De textures zelf zijn helaas nog steeds in lage resolutie, daar had Rockstar wel iets meer werk van kunnen maken. Je ziet het bijvoorbeeld terug in het grijnzende gezicht van Max, tenenkrommend.


Muziek

Het spel bevat zulke goede dialogen en de sfeer is zo echt gemaakt dat je je soms echt kapot schrikt en ook helemaal met Max meeleeft als je de game een tijdje speelt.


Controls

Je bestuurt het spel via 2 virtuele joysticks, links en rechts. Het mooie is dat je zelf de positie bepaalt. Waar je je vingers neer zet verschijnt de virtuele joypad. Ik moet zeggen dat het wel even wennen is. Uit luiheid betrapte ik mezelf erop dat ik met name de rechter joystick zoveel mogelijk probeerde te vermijden, omdat ik bang was anders de badguys eerder te missen.

Een ander minpunt is dat de actieknoppen erg dicht naast elkaar zitten. In de heat of the moment spring je ineens in plaats van bullet time te gebruiken of andersom. Hieraan kun je zien dat het spel niet oorspronkelijk voor een iPad is gemaakt.


Conclusie

Als je snel bent is het spel in zo’n 8 uur uit te spelen, kortom best value voor money, aangezien het spel maar 2,39 euro kost. Let wel op dat je genoeg saved, want anders moet je steeds weer erg ver terug gaan.

Al met al is dit een geslaagde port van een PC game dat vrijwel elke prijs heeft gewonnen die er te winnen viel. De prijs valt reuze mee maar let wel op: het spel is 1.1 Gb groot, dus maak maar vast wat ruimte vrij.

icon
Max Payne MobileRockstar GamesGames€ 3.49Download

De bekroonde game Max Payne is nu beschikbaar voor iOS.

Max is een undercoveragent die op de vlucht is geslagen omdat hij wordt beschuldigd van moord. Hij staat met zijn rug tegen de muur en wordt gezocht door zowel de politie als de maffia. De game Max Payne vertelt het verbeten verhaal van een tot wanhoop gedreven man. In een web van leugens en verraad probeert Max zijn naam te zuiveren en te achterhalen wie zijn familie heeft vermoord.

De originele Max Payne is een baanbrekende action-shooter met een filmachtige gameplay, waarin voor het eerst in games de Bullet Time®-technologie werd gebruikt. Door de combinatie van stijlvolle vuurgevechten in slow motion en een duistere en mysterieuze verhaallijn, wordt het action-shooter-genre naar een hoger niveau getild.

Universele app:
Max Payne wordt ondersteund op iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 4, iPad 1, iPad 2 en de nieuwe iPad.

Kenmerken:
• Max Payne-vuurgevechten in slow motion met Bullet Time®
• Verbluffend scherpe HD-kwaliteit
• Optimale resolutie voor het Retina-display van de nieuwe iPad
• Speciale gameplay voor touchscreen-apparaten
• Volledig aanpasbare besturing
• Meerdere manieren om te richten
• Rockstar Games Social Club-integratie voor statistieken, cheats en nog veel meer*

*Rockstar Games Social Club wordt alleen ondersteund op de iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad. Cheats blijven beschikbaar op oudere apparaten.

We raden je aan het apparaat opnieuw op te starten na de installatie van Max Payne Mobile. Sluit andere programma’s als je het spel gaat spelen.

Als je de cheat “Skip to Level” wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je wapens hebt in je inventaris. Je begint het nieuwe level namelijk met je huidige wapenset.

 

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.