Mogelijk langere levertijden nieuwe iPad door tekort Retina schermen

Er gingen afgelopen week geruchten over een afnemende vraag naar de nieuwe iPad. Analist Shaw Wu van het Amerikaanse Sterne Agee spreekt dit echter tegen en stelt dat de vraag naar de nieuwe iPad juist zeer groot is. Zelfs zo groot dat Apple moeite heeft aan deze vraag te kunnen voldoen. Klanten zullen hierdoor waarschijnlijk langer op hun nieuwe iPad moeten wachten.

De oorzaak hiervan is volgens Wu een tekort aan Retina displays. Samsung is de enige leverancier van deze nieuwe schermen, terwijl het de bedoeling was dat ook LG en Sharp de schermen zouden produceren. Vanwege een mindere kwaliteit werden de Retina schermen van deze leveranciers afgekeurd. Als andere oorzaak noemt Wu de aangepaste werktijden van fabrikant Foxconn na de kritiek die dit bedrijf  onlangs kreeg met betrekking tot de slechte arbeidsomstandigheden.

Verwacht wordt dat Apple in de komende maanden meer nieuwe iPads kan leveren doordat LG en Sharp hun Retina schermen onlangs hebben verbeterd en er inmiddels een kleine hoeveelheid onderweg is naar Foxconn.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.