Hoe schakel je de dicteerfunctie in op de nieuwe iPad? [TIPS]

De nieuwe iPad heeft helaas geen Siri meegekregen zoals die wel op de iPhone 4S aanwezig was. In theorie had dat eigenlijk makkelijk gekund aangezien zelfs de iPad 2 al met een A5 processor was uitgerust. Maar wat Apple in haar nieuwe iPad wel heeft gestopt is een dicteerfunctie.

Je kunt het microfoontje kort aanklikken en vervolgens een tekst inspreken. In principe werkt de functie prima als je in het Engels praat maar met het Nederlands heeft de dicteerfunctie meer moeite. Dit komt omdat Apple de ondersteuning voor Nederland (nog) niet meegenomen.

Dicteren kun je gebruiken in bijvoorbeeld Pages, Notitie of in Safari.

Als je je nieuwe iPad uitpakt zul je het microfoontje dat links van de spatiebalk in het virtuele toetsenbord staat niet zien staan. In deze post behandelen we dan ook de vraag: Hoe schakel je de dicteerfunctie in op je nieuwe iPad?

Ga daarvoor naar Instellingen -> Algemeen -> Toetsenbord. Je ziet dan de functie “Dicteren” staat. Zet deze op aan en voila, je zult het icoontje nu ook in je toetsenbord zien staan.

Let op: Controleer wel even of de taal van je toetsenbord op Engels staat!

 

Te vinden in: Handige iPad Tips, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.