iPhone apps zien er op Nieuwe iPad perfect uit!

Toen de eerste iPad op de markt kwam waren er niet direct veel apps beschikbaar voor de iPad. Apple stond toen toe dat iPhone apps toch op de iPad gebruikt konden worden. Je kreeg dan een soort emulatieschermpje waar je de app kon opblazen via de 2x knop. Ik spreek in verleden tijd, maar natuurlijk is dit allemaal nog steeds zo.

Als je echter de 2x mode gebruikte zag het er allemaal wel een stuk slechter uit, dan je gewend was. Alles was blokkerig.

Nadat de iPad en de iPad 2 op de markt zijn gekomen zijn wel de iPhone en de iPod Touch al uitgerust met een retinascherm. Bijna alle apps ondersteunen die resolutie ook inmiddels. Maar met de komst van de nieuwe iPad zien de iPhone apps er ineens supergoed uit in 2x modus.

De nieuwe iPad leest de apps dus als retina apps wat resulteert in een perfect beeld. Natuurlijk zal een echte voor de nieuwe iPad geoptimaliseerde app er nog beter uitzien maar dit is toch wel een leuk extraatje.

In de afbeelding boven (via Touch Arcade) is te zien hoe groot het verschil is. Als je nou nog geen nieuwe iPad wil hebben…

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.