Let op: Nieuwe iPad werkt NIET met oude Smart Covers!

De vraag is: Hoe werken magneten? Kennelijk anders op de nieuwe iPad dan op de iPad 2. Dit is minder goed nieuws voor een ieder die van plan was zijn oude Apple Smart Cover of goedkoper alternatief te gebruiken op de nieuwe iPad.

Een hoop mensen ontdekten dit, toen ze afgelopen weekend een nieuwe iPad aanschaften. Normaal gesproken is het zo dat de Smart Cover met zijn ingebouwde magneten zo werkt dat indien je de Smart Cover opent de iPad automatisch aan gaat.

Nu wil het feit dat indien je de Smart Cover naar achteren vouwt, de iPad per ongeluk weer uit kan gaan omdat de magneten dan weer contact maken.

Apple was van dat probleem op de hoogte en heeft stilletjes de Smart Cover aangepast na de zomer van 2011.In de nieuwe Smart Cover hebben de magneten een andere polariteit gekregen. De sensor in de iPad 2 was niet polariteits gevoelig, maar die van de nieuwe iPad wel!

Als je dus het laatste half jaar een Smart Cover hebt gekocht zul je waarschijnlijk een nieuwe hebben en geen problemen hebben mocht je die Smart Cover willen gebruiken met de nieuwe iPad.

Ben je net als ondergetekende in het bezit van een Smart Cover van het eerste uur zul je merken dat de Smart Cover niet meer “werkt” en dat je iPad dus niet meer automatisch aan en uit gaat.

In Amerika schijnen kopers van de “oude” Smart Cover in Apple Stores gratis een nieuwe Smart Cover hebben gekregen. Of dat hier ook het geval is, weten we nog niet.

We houden jullie op de hoogte!

Te vinden in: Accessoires, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.