iPad Gestolen? Reken dan niet op de Politie!

Het zal je maar gebeuren. Je iPad wordt uit je huis gestolen. Je gebruikt de handige app van Apple om je iPad te vinden en belt de politie.

Maar het feit dat de gestolen iPad zich op een door het apparaat zelf aangegeven adres bevindt, is voor het Openbaar Ministerie niet voldoende om toestemming te geven voor het doorzoeken van de woning. Volgens Dagblad Tubantia is dat de reactie van het OM op een onderzoek dat een Hengeloër zelf instelde na diefstal van een iPad uit zijn woning.

„Zoeking is een heel zwaar middel”, zegt Tineke Zwart van het Openbaar Ministerie. De politie mag alleen een huis binnentreden als er ‘concrete verdenking is tegen een persoon waarvan je weet dat die zich in de woning bevindt.’

Bij het huis in Deventer, waar de app heen wees,  was dat volgens haar niet het geval. De melding van een burger was ‘geen objectieve aanwijzing.’ „Er is te weinig objectieve informatie voor een huiszoeking.”

Saillant detail: Het huis in Deventer stond bij de Politie bekend als een huis waar wel vaker zaken niet pluis waren.

Wat vinden jullie hiervan?

Te vinden in: iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.