Apple gebruikt OpenStreetMap data voor iPhoto

Gisteren schreven we over de release van iPhoto voor iOS. Wat ons is opgevallen is dat Apple in iPhoto geen gebruik meer maakt van Google Maps.

In eerste instantie was onduidelijk waar Apple de data dan wel vandaan haalden. Nu is duidelijk geworden dat een groot deel van de data afkomstig is van de OpenStreetMap Foundation en dat deze vandaag hebben laten weten dat Apple inderdaad een groot deel van de iPhoto data van hen vandaag haalt. Het rare is wel dat de data verouderd is en dat ze OSM er niet voor crediten.

The new iPhoto for iOS, however, uses Apple’s own map tiles – made from OpenStreetMap data (outside the US). […]

The OSM data that Apple is using is rather old (start of April 2010) so don’t expect to see your latest and greatest updates on there. It’s also missing the necessary credit to OpenStreetMap’s contributors; we look forward to working with Apple to get that on there.

Voorheen zweerde Apple bij Google en natuurlijk wordt bij de app Kaarten (Maps) ook nog steeds Google’s gegevens gebruikt. Maar gezien de spanningen tussen beide bedrijven is het niet ondenkbaar dat Apple haar eigen weg gaat.

Te vinden in: Apple, Apps, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.