The New iPad – Alles wat je moet weten

Apple heeft vandaag De Nieuwe iPad aangekondigd en gedemonstreerd. Deze derde iPad heeft als naam The New iPad meegekregen en heeft als belangrijkste nieuwe kenmerk het 9,7 inch Retina Display.

Dit compleet nieuwe beeldscherm heeft een vier keer zo hoge resolutie (2048 x 1536 pixels) dan de vorige iPad (1024 x 768)

Dit alles resulteert in scherpere teksten en mooiere plaatjes. Om dit allemaal goed weer te kunnen geven heeft Apple de bestaande dual-core A5 processor wat extra’s gegeven door de GPU (grafische chip) te vervangen voor een quad-core grafische chip. De nieuwe processor heet inderdaad de A5X processor.

Naast de nieuwe processor en het verbeterde scherm heeft de Nieuwe iPad ook een nieuwe camera aan boord. Apple heeft gekozen voor een iSight-camera met 5 megapixels waarbij gebruik is gemaakt van technieken die op de iPhone 4S ook een mooi resultaat geven. Let wel, de iPhone 4S heeft een 8 megapixel camera. De nieuwe camera heeft ook ondersteuning voor 1080P video.

Verder is er een dictafoon functie beschikbaar in de Nieuwe iPad. Je kunt teksten inspreken die de iPad dan omzet naar tekst. Helaas is dat alleen mogelijk in het Engels, Frans, Duits en Japans.

De verwachte 4G LTE netwerk ondersteuning is ook aanwezig. Vooralsnog is dit snelle internet in Nederland en België nog niet beschikbaar en Vodafone en T-Mobile hebben ons laten weten dat er nog niet aan gewerkt wordt.

We schreven eerder al over het eventueel ontbreken van de home-button maar niets is minder waar, die is nog seeds aanwezig op de Nieuwe iPad. Sterker nog, de Nieuwe iPad ziet er vrijwel identiek uit als de iPad 2.

Apple lanceerde vandaag ook een nieuwe garantievorm voor de iPad: AppleCare+. Naast een jaar extra garantie is je iPad ook verzekerd tegen schade. Je mag maximaal twee schades melden en je betaalt dan een eigen risico van 49 euro per keer.

In Nederland zal de Nieuwe iPad op 23 maart 2012 verkrijgbaar zijn. De prijzen zullen ongewijzigd zijn en beginnen bij 479 euro. In Amerika is de iPad al op 16 maart 2012 te koop.

De iPad 2 blijft ook gewoon leverbaar en gaat in prijs omlaag naar 399 euro voor het instapmodel.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.