MacRumors: “Dit is het iPad 3 scherm en het is RETINA!”

De laatste maanden gonst het natuurlijk van de geruchten over de iPad 3. Zelfs met de komst van de iPad 2 vorig jaar, hoopten stiekem veel mensen al op een hoge resolutiescherm, een zogenaamd retina scherm. Helaas ging die vlieger niet op en nu is de verwachting alom dat de iPad 3 wel met dit speciale scherm zal worden uitgerust.

Aanwijzingen waren er legio maar bewijzen ho maar. Nu heeft de Apple website Macrumors een scherm gevonden waarvan zij met 100% zekerheid stellen dat dit een iPad 3 lcd scherm is.

Ze zijn erin geslaagd een iPad 3 scherm te kopen en hebben het scherm onder een microscoop gelegd. Dit was de enige mogelijkheid om meer te weten te komen over het scherm omdat Macrumors met geen mogelijkheid het voor elkaar kreeg om stroom in het scherm te krijg zodat het scherm “aan zou gaan”

Op het eerst gezicht is het scherm hetzelfde als het scherm van de iPad 2. Het heeft exact dezelfde afmetingen en de diamter van het display meet ook precies 9.7 inch.

Maar als je beide schermen onder een microscoop legt dat komen er wel degelijk verschillen naar boven. De pixel op de iPad 3 hebben de groote van een vierde van de pixels van de iPad 2.

Het was voor MacRumors lastig dit goed op beeld vast te leggen maar op de onderstaande foto is toch wel goed te zien dat het nieuwe scherm een retina scherm is. Je kunt een zelfde stuk zien van de iPad 2 (2×2 pixel) in vergelijk met die van de iPad 3 (die meet 4×4 pixels)

Als je dit allemaal doorrekent zal de iPad 3 dus een resolutie kennen van 2048 x 1536 pixels, precies het dubbele van de iPad 1 en iPad 2 die beide een resolutie hebben van 1024 x 768.

Naar alle verwachting wordt de iPad 3 door Apple op 7 maart gepresenteerd. We hebben nog even geduld.

 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.