Brugklassers verplicht om iPad aan te schaffen

De brugklassers van de Tabor d’Ampte in Hoorn moeten vanaf het schooljaar 2013/2014 verplicht een iPad aanschaffen om de lessen te kunnen volgen.

Ouders, die voor de kosten zullen opdraaien, zijn woedend en begrijpen niet waarom de school kiest voor een dure tablet als de iPad. Andere tablets zijn stukken goedkoper, zo klinkt het. Veel woedende ouders hebben inmiddels contact opgenomen met de redactie van de lokale website Hoorn aan Zee.

D’Ampte is de eerste school in West-Friesland die overschakelt op verplicht dagelijks gebruik van de iPad als leermiddel. Leerlingen hoeven dan niet meer met volle boekentassen te sjouwen. Maar zo’n tablet is niet goedkoop, en ook digitale schoolboeken zijn duurder dan gewone boeken.

Schooldirecteur Stef Macke zegt tegenover Noord-Hollands Dagblad dat het wel meevalt met de kosten:

“Wij kopen de iPads massaal in en kunnen daardoor korting krijgen.” De school zal opdraaien voor een derde van de aanschafkosten. Ouders kunnen de tablet in termijnen betalen, laat Macke weten.

Komend schooljaar starten al twee eerste klassen met iPads, meldt Noord-Hollands Dagblad. Het is de bedoeling dat in het schooljaar 2013/2/014 alle klassen zijn overgestapt.

Via: De Telegraaf

Te vinden in: iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.