Apple’s iPad wellicht verboden in China

Apple kijkt op dit moment aan tegen een potentiële boete van maar liefst 240 miljoen yuan ($38 miljoen dollar) van de Chinese overheid omdat ze inmiddels in overtreding zijn in China en de iPad verkopen op de Chinese markt waar het niet de rechten op de naam “iPad” bezit.

Proview Technology heeft inmdidels een nieuwe rechtszaak gestart tegen Apple waarin ze nu een bedrag van 1,6 miljard dollar eisen van Apple als schadevergoeding. Daarnaast wil Proview ook excuses van Apple en een verbod op de verkoop van de iPad.

In 2010 heeft Proview zich direct bij Apple gemeld als rechthebbende van de naam in China en eiste dat Apple een vergoeding van 800 miljoen dollar zou betalen. Apple stapte toen zelf naar de rechter maar verloor de zaak.

Onduidelijk is nu wanneer er een nieuwe uitspraak komt, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Apple gaan proberen met Proview tot een schikking  te komen.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.