Nederland in Top 3 duurste iPad 3G bundels!

Het bedrijf Tableau publiceerde gisteren een lijst met landen waar de iPad 3G databundels leverbaar zijn. Uit de lijst blijkt dat u in Nederland als een van de duurste uit bent qua data tarieven.

In de lijst zijn de providers Vodafone en T-Mobile meegenomen. Bij Vodafone moet 19,59 dollar worden betaald voor 1 GB, bij T-Mobile 19,56 dollar. Dat komt neer op ongeveer 15 euro. Deze providers nemen daarmee respectievelijk de vierde en vijfde plaats op de lijst in.

In Frankrijk (25,47 dollar), België (21,77 dollar) en Luxemburg (21,77 dollar) wordt nog meer betaald voor een GB data dan in Nederland.

In Hongkong en Singapore wordt het minste betaald voor het gebruik van data op de iPad. Daar zijn consumenten respectievelijk 0,72 dollar en 0,51 dollar kwijt.

In veel landen wordt bij de iPad geen onbeperkt data-abonnement aangeboden. Veel providers hebben bij de iPad gekozen voor een abonnement met een afgesproken hoeveelheid data.

Zo kunnen Nederlanders bij T-Mobile kiezen uit een bundel van 200 MB voor 9,95 euro of 2 GB voor 29,95 euro. Deze bundels zijn dertig dagen geldig.

Vodafone biedt een abonnement dat maandelijks kan worden opgezegd. Klanten betalen 20 euro voor 500 MB en voor 2 GB moet 30 euro worden neergelegd. Bij overschrijding van de limiet worden geen extra kosten in rekening gebracht, maar moeten klanten het doen met een tragere verbinding.

Ook KPN en het daaraan gerelateerde Hi bieden abonnementen voor de iPad. Bij KPN moet voor 500 MB 20 euro worden betaald en voor 1 GB 40 euro. Wie daar niet genoeg aan heeft, betaalt 18 cent per Mb extra.

Bij Hi moet 2,50 euro worden betaald voor een maandabonnement. Op dagen dat wordt gesurfd, moet nog eens 2,50 euro worden neergelegd en op zo’n dag mag een klant dan 50 MbBaan data verstoken. Wie meer nodig heeft, betaalt 0,05 euro per MB.

Onze tip:

Het loont dus zeer om een normaal abonnement af te sluiten met een onbeperkt datagebruik (bijv Vodafone Blox) en dan de simkaart op te knippen tot een microsim kaart. U kunt dat makkelijk doen met een microsimcutter zoals te koop bij Batteryking.nl 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Operators, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.