Opgelicht: iPad2 van klei in Canada

Denk je een iPad2 te hebben gekocht, blijkt het klei te zijn. Dit overkwam onlangs een aantal klanten van grote winkelketens in Vancouver, Canada. CTVnews meldt dat het ten minste 24 iPad2’s betreft die in winkels als Walmart, Futureshop en Best Buy zijn gekocht.

De oplichters gingen als volgt te werk. Ze kochten een iPad2, deze werd uit de verpakking gehaald en vervangen door klei. Vervolgens werd de doos op een professionele wijze door de oplichters gesealed en teruggebracht naar de winkel. Omdat de verpakkingen er als nieuw uitzagen werd er bij de medewerkers geen argwaan gewekt. De iPad2 verpakking werd daarom door de medewerkers weer teruggeplaatst in de schappen, zodat nietsvermoedende klanten een doos met klei kochten in plaats van een iPad2. Deze klanten hebben uiteindelijk allemaal een echte iPad2 gekregen.

De betreffende winkelketens zijn een onderzoek gestart naar deze oplichtingspraktijken. Apple zegt wel betrokken te zijn bij het onderzoek, maar wil verder geen commentaar geven.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.