Onlive app verschenen in App Store [UPDATE: en getest!]

We kondigden het dinsdag j.l. al aan maar vandaag heeft Onlive inderdaad haar Cloud app in de App Store geplaatst.

De app geeft je toegang tot je eigen Windows 7 desktop in de cloud. Standaard staan in Windows 7 zaken als Word, Excel en Powerpoint.

Om de app te kunnen gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken op www.onlive.com/desktop. 

De makers garanderen dat je geen snelheidsverlies moet zien en dat het net lijkt alsof je lokaal werkt.

Op dit moment wordt je account nog niet direct geverifieerd omdat de dienst overbelast is. Even geduld dus nog.

UPDATE: Vanzelfsprekend hebben wij ons ook aangemeld voor een account en dat ging redelijk vlot. Je vult eerst gegevens in en krijgt dan een account bevestiging. Het activeren van je account duurt een paar uur en vervolgens kun je inloggen in de app. Dat betekent echter nog niet dat je daadwerkelijk de windows machine te zien krijgt.

We zijn dagen bezeig geweest om toegelaten te worden omdat de dienst compleet overbelast is geraakt. Gisteren (14 januari) was het eindelijk zo ver en konden we eens zien hoe goed Onlive is, of niet natuurlijk.

Ik moet zeggen dat alles erg soepel werkt maar dat de mogelijkheden wel beperkt zijn. Ik had stiekem gehoopt op een Internet Explorer browser waarmee flashsites konden worden bekeken, of beter: Amerikaanse sites als Hulu of ABC. Helaas was er geen webbrowser te bekennen en blijft het bij foto’s, video’s en applicaties als Paint,Word, Excel en Powerpoint. Die applicaties werken prima maar er is geen ondersteuning voor Dropbox, dat is een flinke tekortkoming vind ik.

Dat Dropbox niet ondersteund wordt is natuurlijk ook logisch want het businessmodel van Onlive drijft op het verkopen van extra Onlive schijfruimte.

Al met al een goede start en dit heeft in zoverre mij ogen geopend dat over 5-10 er geen nieuwe Mac meer bij mij thuis staat maar dat er een ultra snelle Mac van mij in de Cloud staat, daar ben ik heilig van overtuigd.

Download de app >> hier << (Let op: Amerikaanse App Store, dus Amerikaans iTunes account vereist!)

OnLive® Desktop is a service that provides a seamless, no-compromise, instant-response cloud-based PC desktop, wherever and whenever you want it. OnLive brings to your iPad a high-performance PC experience, regardless of the content, even when interacting with fast-action media.

Features:
• Instantly view, edit and create documents using actual Microsoft® Office Word, Excel and PowerPoint
• Easily transfer files between OnLive Desktop and other devices
• Experience high-performance, instant-response PC applications
• Interact with lag-free animation and video

Based on groundbreaking video compression technology, OnLive harnesses the power of cloud computing to deliver a seamless, no-compromise remote PC desktop solution.

Te vinden in: Apps, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.