En weer een rechtszaak gewonnen door Apple!

In de Amerikaanse staat Californië is Apple door het Hooggerechtshof in het gelijk gesteld in een rechtszaak (die al speelt sinds 1989) tussen Apple en de Californische Franchise Tax Board.

Het Hooggerechtshof van Californië heeft bepaald dat de Californische Franchise Tax Board een bedrag van $ 920,000 aan Apple terug moet geven wegens het ten onrechte verbieden van renteaftrek op leningen die Apple had afgesloten. Een mooie meevaller dus voor Apple.

Echter, de eis van Apple om de dividendbelasting te verminderen betreffende inkomsten ontvangen van Apple’s buitenlandse holdings werd niet ingewilligd door het Hooggerechtshof.

Het Californische Hof  stelt dat Apple deze dividenden niet mag verrekenen met inkomsten van het jaar daarvoor die verdiend zijn buiten de VS. Voor Apple een tegenvaller, temeer omdat Apple in het buitenland meer verdient dan in de VS. Apple blijft dan ook flink lobbyen om deze belastingen omlaag te krijgen, waar overigens niet iedereen het mee eens is (zie foto).

Via: Appleinsider

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.