Apple vraagt patent aan op gezichtsherkenning voor iOS

De website die alles omtrent Apple’s patenten in de gaten houdt, Patently Apple, ontdekte weer een interessant patentaanvraag van Apple. Volgens de Franse website heeft Apple een patent aangevraagd op gezichtsherkenning voor Mac en iOS apparaten.

De basis van het patent is dat een apparaat zijn of haar eigenaar herkent en dan unlocked. Dus wellicht in iOS 6 geen “slide to unlock” meer op je iPhone en iPad. Het kan natuurlijk ook betekenen dat we weer een stapje dichter bij “Back to the Future” zijn gekomen en dat straks het iOS van de iTV jou herkent als je thuis komt en je favoriete zender direct opzet.

Apple’s patentaanvraag voorziet tevens in het feit dat zelfs wanneer het apparaat uitstaat, lees: in standby modus staat, de gezichtsherkenning actief is.

Apple’s systeem van gezichtsherkenning verschilt wezenlijk van bestaande methoden, die biometrisch werken. Apple’s systeem kijkt puur naar ogen, mond, neus en naar de huidskleur verschillen die door een laag over het gezicht wordt gelegd.  We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk gaat uitpakken.

Het hele verhaal kun je in het Engels hier verder lezen.

Te vinden in: Apple, iOS Firmware, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.