iPad-gebruikers dik tevreden

Het Software Usability Research Laboratory van de Wichita State University deed een onderzoek naar de tevredenheid van iPad-gebruikers. Het was een kleinschalig onderzoek, met slechts 53 deelnemers, maar toch geeft dit wel een redelijke indicatie wanneer je het vergelijkt met eerdere, grotere onderzoeken. De tevredenheid van klanten over de iPad werd natuurlijk al vaker onderzocht en de uitkomst is steeds verdacht gelijkend. Mensen zijn nou eenmaal dik tevreden over Apple’s tablet!

Uit het wetenschappelijke onderzoek is gebleken dat maar liefst 84 procent van de iPad-gebruikers tevreden is. 62% van de mensen bestempelden hun iPad met een ‘excellent’, 21% vindt zijn iPad ‘goed’. 10% Van de ondervraagden vindt de iPad de beste tablet ooit en bij elkaar slechts 6% van de mensen vond de iPad ‘wel ok’, of ronduit ‘slecht’.

De mensen die aan dit onderzoek hebben deelgenomen hebben aanzienlijk meer apps op hun iPad staan dan de gemiddelde Nederlander, die we eerder besproken naar aanleiding van een GfK onderzoek. Uit  onderzoek van het Software Usability Research Laboratory blijkt dat men gemiddeld tussen de 21 en 60 apps hebben geïnstalleerd op hun iPad. Apps zijn dus erg belangrijk voor de iPad gebruikers, maar ook surft men veel op het web met de iPad. Op een kleine groep mensen na, gebruikt bijna iedereen zijn iPad dagelijks om te surfen over het web. 70% van de mensen leest elke dag zijn e-mail op de iPad. Ook het nieuws bekijken gebeurt veel via de iPad, 60% van de mensen bekijkt het nieuws dagelijks op hun tablet.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.