Steeds meer Nederlanders gebruiken een tablet


Ons land telde begin december 1,7 miljoen tabletgebruikers en 5,5 miljoen mensen met een smartphone. Dit staat in een onderzoeksrapport GfK een specialist op consumentengedrag.

Het afgelopen half jaar nam het aantal tabletgebruikers toe met bijna een miljoen. In juni 2011 gebruikten 725.000 mensen een tablet. Het onderzoek richt zich op gebruikers, niet op eigenaren van een tablet. Iedere tablet wordt gemiddeld door 2,3 personen gebruikt. De iPad is de populairste tablet, maar ook Android tablets doen het niet verkeerd in het onderzoek.

Ook blijkt uit het onderzoek van GfK dat maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders van plan zijn om op korte termijn een tablet te kopen. De exacte termijn is echter niet bekend.

GfK onderzocht ook het aantal apps op de tablet. Gemiddeld staan er 20 tot 25 apps op de tablets. GfK ondervroeg voor het onderzoek 850 Nederlanders van 13 jaar of ouder.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.