iPad nog steeds nr. 1 tablet, maar totale verkoop tablets minder dan verwacht

Hoewel het marktaandeel iets is afgenomen, overheerst Apple op de markt nog steeds met de iPad.In het derde kwartaal van dit jaar verscheepte Apple 11,1 miljoen tablets, ten opzichte van ruim 9 miljoen tablets in het tweede kwartaal. Dat brengt Apple op een marktaandeel van 61,5 procent. Het vorige kwartaal was dit 63,3 procent, dus het bedrijf ziet een lichte daling, maar is nog steeds verzekerd van een veilige eerste plek.

In het derde verkoopkwartaal zijn er echter minder tablets verkocht dan aanvankelijk werd verwacht door analisten. Er werden wereldwijd ruim 18 miljoen tablets verscheept. Dat staat in een rapport van onderzoeksbureau IDC.

Verwacht werd dat er in het derde kwartaal ruim 19 miljoen tablets zouden worden verkocht, maar dat is dus een ruime schatting gebleken.

IDC schat wel in dat over heel 2011 de verkoop van tablets alsnog de verwachtingen zullen overtreffen. Als het vierde kwartaal straks mee is gerekend zou het zo maar kunnen dat er meer dan 63 miljoen van de populaire gadgets zijn verscheept. Eerdere schattingen waren rond de 62,5 miljoen stuks.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.