American Airlines werkt als eerste met iPads in cockpit

Aankomende vrijdag is American Airlines de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die volledig FAA goedgekeurd iPads gebruikt gedurende de hele vlucht. Piloten gebruiken de iPads als standaarduitrusting voor elektronische kaarten en digitale vlucht handleiding readers. De maatschappij start het het gebruik van iPads in de cockpit op het B-777 vliegtuig en is vervolgens van plan de iPads ook op alle andere toestellen te implementeren. Door elektronische kaarten en handleidingen te gebruiken tijdens de vlucht wordt de veiligheid en efficiency aan boord aanzienlijk uitgebreid.

Niet alleen de iPad 2, maar ook de originele iPad is volledig goedgekeurd om te gebruiken aan boord en andere maatschapijen als UPS, Alaska en United zijn ook bezig deze ingrijpende verandering door te voeren in de cockpit. American Airlines heeft de iPad gedurende 6 maanden uitgebreid getest, waarop uiteindelijk de goedkeuring voor gebruik aan boord volgde.

De iPad-based flight bags halen zo’n 16 kilo van de piloten vlieguitrusting af. De oorspronkelijke flight bags bestaan uit fysieke kaarten en documentatie voor noodgevallen etc. Nu zit alles compact in de iPad. Minder gesjouw voor de piloten dus, veiliger en efficiënt. De iPad goes big air!

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.