Nieuwe afbeeldingen opgedoken Apple’s ‘Ruimteschip’ Campus 2

Apple heeft zijn plannen geupdate voor de ‘cutting-edge ruimteschip-achtige’ campus die het bedrijf in Cupertino (VS) wil bouwen. Het gebouw geeft je het idee of het zo uit een aflevering van The Jetsons gegrepen is.

 De city council van Cupertino maakte aanvullende details van de eco-vriendelijke Apple Campus 2 bekend. De enorme tweede campus bestaat uit een rond, strak gebouw van glass aan de gehele buitenzijde van het pand. Er kunnen maar liefst 13000 medewerkers aan de slag in het gebouw en het staat op ruim 278000 vierkante meter. Het gebouw wordt vermoedelijk in 2015 geopend, eveneens in Cupertino waar zich ook het huidige hoofdkwartier van Apple bevindt.

De nieuwe afbeeldingen laten een donker gekleur dak zien met zonnepanelen, een auditorium, extra parkeerplaatsen en een pad om te joggen. Ook waren er nieuwe afbeeldingen van een gepland fitness centrum van ruim 4000 vierkante meter, wat een stuk grote is dan het originele plan dat er lag.

Apple staat bekend om zijn experimentele designkunsten, vooral met grote stukken glas. Dit kun je bijvoorbeeld al terugzien in hun Fifth Avenue Apple Store in New York. Het gebouw werd internationaal geroemd om het innovatieve design.

Jobs noemde Apple’s nieuw te bouwen hoofdkwartier afgelopen juni nog: “A little like a spaceship landed.”

Het is niet bekend wat de kosten van het bouwen van dit immense gebouw gaan bedragen, maar dat zal niet mis zijn. Bekijk de afbeeldingen om een betere indruk te krijgen.

 

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.