Grote update iBooks vergroot leesgemak

Apple’s e-book app iBooks heeft een update gekregen. Doel van de update was duidelijk: het leesgemak bevorderen. Er is alles gedaan om je nog plezieriger te laten lezen op je iPad. Vanaf nu kun je gebruik maken van een nachtmodus en heb je de mogelijkheid om full screen boeken te lezen. Daarnaast zijn er wat kleinere aanpassingen gedaan, waaronder de keuze uit andere lettertypes.  

Wat kun je verwachten van de nachtmodus? Een beetje vergelijkbaar met nachtmodus van je TomTom, de lichthoeveelheid wordt aangepast waardoor je scherm minder fel is als je in het donker ligt te lezen. De achtergrond is zwart in plaats van wit en hierdoor heb je een rustiger scherm voor je ’s avonds. Ook handig als er nog iemand naast je ligt die wil slapen!  

Daarnaast is er dus een mogelijkheid toegevoegd om schermvullend te lezen. In dit geval is alleen het boek van jouw keuze in beeld te zien. Je wordt minder afgeleid en leest dus rustiger.

Voor wat betreft de lettertypes heb je nu de keuze uit zeven stuks. De bekende Times New Roman en Georgia, Athelas, Charter, Iowan, Seravek en tot slot Original.

icon
Apple BooksAppleBoekenGratisDownload
Te vinden in: Apps, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.