Apple wil medici massaal aan de iPad

Wired heeft een stuk gepubliceerd over een medewerker van Apple genaamd Afshad Mistri en dat leidt tot een interessant weetje over Apple. Afshad is binnen Apple aangesteld om zich te concentreren op de afzet van iPads binnen de gezondheidszorg. Hij is de zogenaamde ‘medical market manager’ bij Apple. Het doel voor Afshad is simpel: zoveel mogelijk medische professionals de voordelen van de iPad te doen inzien en duidelijk maken dat de tablet een belangrijke tool kan zijn binnen de gezondheidszorg.

Apple schijnt veel druk te leggen op de medische markt en introduceert de iPad alom op de medische werkplekken. Apple gebruikt ook medische app in grote publieke presentaties. De medische markt lijkt de enige waar Apple een agressieve verkooptechniek op toepast en dat is interessant. Reguliere kantoren laat Apple namelijk nog moeiteloos aan Microsoft over wat dat betreft.

Natuurlijk is het aan de ene kant ook logisch omdat de medische wereld uitermate geschikt is voor nieuwe technologieën en innovatie, maar toch blijft het apart dat Apple juist hier zo zijn best op doet. Verwachting is dat Apple steeds meer universiteiten en ziekenhuizen probeert aan boord te krijgen.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.