Jongetje besteedt 1500 euro in iPad’s Tap Zoo Game

Een Engelse moeder was redelijk geschokt toen ze op haar creditcardafschrift zag dat er ruim 1500 euro was afgeschreven via de in-app aankopen van de Tap Zoo Game. Haar zevenjarige zoontje had de teller zo hoog op laten lopen en had heel wat dieren aangekocht in de app.

De kleine iPad gamer heeft in slechts vier dagen het enorme bedrag uitgegeven in de app. De vrouw had na het downloaden de app niet geblokkeerd voor in-app aankopen. De aankopen in de betreffende game variëren van 0,59 cent to ruim tachtig euro.

Het zevenjarige jongetje Jack moest heel hard huilen toen zijn moeder hem confronteerde want hij wist niet dat hij iets verkeerd had gedaan. Hoewel de moeder beweert dat ze niets heeft gelezen in de voorwaarden over kosten, staat er bovenaan de downloadpagina van de Tap Zoo Game een waarschuwing. Ondanks dat heeft Apple al aangegeven de rekening te willen vergoeden, maar waarschuwt nog eens extra dat mensen in-app aankopen van tevoren uit dienen schakelen.

Te vinden in: Nieuws, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.