Grootste Apple Store opent 9 december

Apple heeft officieel bevestigd dat de grootste Apple Store ter wereld vrijdag 9 december wordt geopend. Dit was te zien aan de nieuwe borden die hangen in Grand Central Station, New York, waar de Apple Store gehuisvest is.

Aan de overzichtsfoto kun je zien dat er in de store houten tafels staan waaraan je de Apple producten uitgebreid kan uitproberen. Ook zie je een klein stukje van de Genius Bar.

De huurkosten van het pand zijn overigens ook recentelijk onthuld: $60 per square foot en er is geen winstdeling tussen Apple en de Metropolitan Transportation Authority, iets dat door de staat New York nader onderzoekt. De deal lijkt bijna te goed om waar te zijn. Daarom zoekt de staat uit waarom de MTA zo genereus is richting Apple. De MTA heeft op zijn beurt gereageerd en gezegd dat Apple vier maal zoveel betaalt voor de huur van de ruimte ten opzichte van de vorige huurder. Apple investeerd bovendien ook aanzienlijk in de ruimte zegt de MTA, een nieuwe infrastructuur inclusief een lift zijn een aanwinst voor de ruimte.

Daarnaast het Apple $5 miljoen betaald aan de vorige huurder restaurant Metrazur om het uit het contract te kopen. Dit maakt volgens de MTA dat Apple’s 10-jarige huurcontract voor de winkel de elektronicagigant uiteindelijk jaarlijks $180 per square foot gaat kosten. Toch heeft Apple het goed voor elkaar in Manhattan wat het huurcontract betreft. Vele huurders in the Big Apple betalen stukken meer om hun winkel te behuizen.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.