Apple keurt abonnementsservice iPad games goed

Persbureau Bloomberg komt met het nieuws dat Apple Big Fish Games heeft geaccordeerd om zijn games op basis van een abonnementsservice aan te bieden in de App Store, voor zo’n vijf euro per maand. iPad gebruikers krijgen hiermee toegang tot de volledige game bibliotheek van Big Fish Games.

Abonnementsservice ideeën zijn al eerder de revue gepasseerd voor kranten en  magazines in de App Store en een goed voorbeeld hiervan is ook Netflix, dat aantoont hoe een dergelijke service succesvol kan zijn voor in dit geval films. Volgens Big Fish duurde het even voordat Apple overstag ging , maar het si dus gelukt.

Big Fish Games biedt daarnaast de mogelijkheid tot een half uur gratis toegang tot hun game bibliotheek per dag, op basis van advertentie ondersteuning. Het alternatief is de zogenaamd all-you-can-eat toegang die in eerste instantie rond de vier euro gaat kosten en naar vijf euro stijgt naarmate Big Fish het komende jaar meer titels toevoegt.

De games die je via de abonneeservice speelt worden naad de iPad gestreamd in plaats van dat je alles moet downloaden. De service werkt dus optimaal via Wi-Fi.

Kortom een interessante ontwikkeling voor Big Fish Games en we zijn benieuwd hoe dit uit gaat pakken en of meer ontwikkelaars zullen volgen. We gaan ervan uit dat onder andere grote namen als EA de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten zullen houden.

Apple noch Big Fish Games zijn nog niet officieel met die nieuws naar buiten gekomen, dus we weten niet wanneer we de abonnementsservice daadwerkelijk in de App Store mogen verwachten.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.