Preview: The Sims Free Play voor iPad geeft consoleversie het nakijken

*UPDATE: Exclusieve screens toegevoegd*

Nog dit jaar komt EA Interactive op de markt met The Sims Free Play. Een freemium titel van The Sims voor op je iPad. Het spel hebben wij al voor je uitgeprobeerd en we kunnen je vertellen dat het een zeer veelbelovende game is.

De uitstraling van The Sims Free Play is zo mooi, dat zelfs de console afdeling van EA onder de indruk was. Misschien is de iPad versie van deze Sims-titel wel mooier en geavanceerder te noemen dan andere, voorgaande console titels. Wij waren in ieder geval verbaasd en aangenaam verrast toen wij een kijkje namen in EA’s nieuwe interactieve Sims-wereld op de iPad.

Het feit dat de game een freemium titel is, gaat automatisch gepaard met de gedachte: “Dan zal ik via de in-app mogelijkheid wel van alles moeten aanschaffen.” Niets is echter minder waar. Deze game is van a tot z gratis te spelen. Hoewel de game als je deze gratis blijft spelen waarschijnlijk een stuk langer duurt, is het dus wel mogelijk en hebben wij tijdens het spelen niet een keer de noodzaak gevoeld om iets te kopen in het spel.

The Sims Free Play geeft je de mogelijkheid om met maar liefst 16 Sims te spelen. De graphics zijn erg mooi en zeer gedetailleerd en de game is zeer gebruiksvriendelijk. Met iPad’s pinch and zoom mogelijkheden heb je een goed en snel overzicht over je Sims-wereld. Je start in de game met een leeg huis en je wacht op de (gratis) hond die in je tuin komt aangelopen. Het eerste dat je doet is de hond om een pootje vragen.

Je kunt tot op de centimeter nauwkeurig alles plaatsen in je huis met de gemakkelijke bediening in je iPad scherm. Een groot voordeel in vergelijking tot de consoleversies. Naast het tevreden houden van je Sim(s) is het ook erg belangrijk om de stad waarin je woont tevreden te houden. De opdrachten die je hiervoor krijgt kunnen van alles zijn. Zelfs dat je huis er van binnen gelikt uit moet zien kan een reden zijn om het aanzien van je leefomgeving te vergoten. Uiteindelijk verdien je dus tijdens het spelen steeds meer huizen en steeds meer Sims. De game wordt niet saai en hoewel je misschien langer op verschillende ‘perks’ moet wachten, zijn we echt zo verbaasd, maar ook heel erg blij dat EA een dergelijke grote titel als freemium app op de markt brengt. “Die hard Sims fans zullen toch wel sneller overgaan tot het kopen van credits”, dat zal de gedachte erachter zijn geweest. De credits die je koopt, diamanten, maken het mogelijk om bijvoorbeeld je huis veel sneller en veel mooier op te leuken.

We kunnen niet wachten tot jullie de game ook kunnen ervaren, want wij zijn echt razend enthousiast. EA heeft nog geen exacte datum aangegeven waarop de game in de App Store te downloaden is, maar de game komt nog voor het einde van het jaar uit, dus binnen hooguit een week of vier kunnen jullie erover meepraten met ons. Houd hem dus in de gaten de komende weken en vanzelfsprekend geven wij ook een seintje als The Sims Free Play officieel uit is.

Te vinden in: Apps, Nieuws, Reviews
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.