iPad nuttige tool binnen de zorg

Dat de iPad zich langzaam een weg baant in het dagelijks leven van veel professionals wisten we al. Steeds meer bedrijven en instellingen zien net als wij de voordelen van Apple’s tablet en implementeren de iPad in hun organisatie. Ook binnen de zorgsector helpt de iPad op verschillende manieren patiënten. Zo berichtten wij al eerder over ouderen van dagen die de iPad gebruiken in bejaardentehuizen. Er is nu ook een app op de markt speciaal voor Parkinson patiënten, die hen helpt met oefeningen

De app genaamd ‘Parkinson Home Exercises’ is geschikt voor de iPad en iPhone en helpt mensen met Parkinson bij hun bewegingsproblemen. Dit gebeurt door middel van oefeningen en bewegingsadviezen. Docenten van het landelijke Parkinsonnet ontwikkelden de app samen met de Stichting Gezondheid en Beweging. In de app tref je meer dan vijftig instructies op video en in tekst.

Simpele bewegingen die voor iedereen vanzelfsprekend zijn zoals lopen, opstaan uit een stoel, in en uit bed gaan en draaien in bed, zijn voor Parkinson patiënten een dagelijkse uitdaging. De speciale app helpt hen hier een handje bij. Een ingebouwde metronoom met geluid en trilling zorgt voor ondersteuning bij het lopen.

De app kost 3,99 euro in de App Store.

icon
Parkinson Home ExercisesEuropean FoundationGeneeskunde€ 5.49Download
Te vinden in: iPad, Nieuws, Opzienbarend
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.