Rumor: ‘iChat komt naar iOS’

Er zijn nieuwe bewijzen aangetroffen in de broncode van iOS 5, die er op duiden dat Apple van plan is om de iChat instant messaging tool naar iOS te brengen. Een ontwikkelaar trof de codes aan in iOS 5 en die lijken duidelijk te wijzen naar de naderende komst van iChat op de iPad en iPhone.

Gelukkige vinder was John Heaton. Hij voorziet dat Apple plannen heeft om verschillende IM-services toe te voegen aan zijn mobiele besturingssysteem. Services die in de broncode vermeld staan zijn onder andere: iMessage, Jabber, AIM en FaceTime.

Het was al bekend dat Apple iMessage voor iOS wil integreren met de iChat app voor Apple’s Mac, waardoor Mac-gebruikers onderling berichten aan elkaar kunnen versturen. iChat wordt niet als zodanig vermeld in de broncodes, maar er is reden genoeg om aan te nemen dat Apple wel degelijk snode plannen heeft als het aankomt op iChat.

Er bestaan al verschillende IM applicaties voor iOS in de App Store, maar Apple heeft zelf nog geen oplossing aangeboden in zijn winkel, afgezien van iMessage en FaceTime apps.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Rumor
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.