Braziliaanse iPadproductie duurder dan verwacht

Reuters meldde in de New York Times dat de plannen van iPad producent Foxconn, om de iPad productie te verplaatsen naar Brazilië, vertraging oplopen doordat de productiekosten hoger uitvallen dan verwacht.

Brazilië had veel reclame gemaakt en Foxconn min of meer gelokt naar de stad Jundiai voor de productie van iPads. Hierdoor zou het land in de mogelijkheid worden gesteld een vergelijkbaar technologie productiecentrum te worden als Korea en Taiwan. Toch lijkt Foxconn er bekaaid vanaf te komen door oa. De slechte infrastructuur in Brazilië en een grote pool met ongeschikt personeel.

Resultaat is dat de fabrieken van Foxconn in Brazilië vooralsnog starten als plaats waar apparaten, die al in andere fabrieken zijn geproduceerd, hier in elkaar worden gezet en dus niet van a tot z worden gemaakt.

iPhones worden al gemaakt in Brazilië, maar Foxconn wil nog voor het eind van het jaar ook iPads produceren in het Zuid-Amerikaanse land. De Braziliaanse regering doet concessies en verlaagt bijvoorbeeld tarieven op geïmporteerde componenten. Naar verluid zou de regering ook bezig zijn om speciaal voor Foxconn te sleutelen aan verschillende belastinggerelateerde zaken.

De grootste kostenpost is arbeidsloon in Brazilië, dat bijna het dubbele is van wat Foxconn zijn medewerkers in China betaalt om de Apple producten te maken. Dit kan reden zijn voor Foxconn om de plannen voor verdere uitbreiding in Brazilië te staken, tenzij andere kosten dermate worden verlaagd dat het een het ander opheft.

Te vinden in: iPad
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.